proza.jpg

Op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur hebben wij een groep enthousiaste meiden van 11 jaar en ouder die het leuk vinden om op veel verschillende manieren met gym bezig te zijn. Bij de 11+/selectie maken we een  mengelmoes van verschillende elementen uit de gymwereld. Toestellen, vloeroefeningen, trampolinespringen, acro en dans komen allemaal aan bod tijdens dit uur. Elke week zijn we bezig met een doel: Klaarstaan om een demonstratie te kunnen geven. Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar plezier met elkaar vinden we net zo belangrijk.

Gymgroep 4 t/m 8

Als je de Peutergroep ontgroeid bent, wordt het tijd voor het “echte”werk. De gymles begint met een korte warming-up, aangevuld met wat kracht- of lenigheidsoefeningen. Het is belangrijk dat het lichaam warm genoeg is om met de oefeningen bezig te gaan. Na de warming-up gaan we in groepjes langs verschillende stations. Dat is elke les weer anders: de ene keer oefenen we onderdelen uit het turnen , een andere keer krijgen springtoestellen extra aandacht en het kan ook zijn dat de les besteed wordt aan koprol en handstand. De les wordt vaak afgesloten met een spelletje.

Gymgroep 8 t/m 11

Wat kun je hier verwachten? De kinderen uit deze leeftijdscategorie Hebben natuurlijk iets meer uitdaging nodig waar onze leidsters rekening meehouden. Inprincipe is de inhoud van de lessen niet veel anders maar worden de oefeningen wat moeilijker gemaakt. Verder worden de sprongen uitgebreid en zal er een stijgende lijn zijn in het turnen van de onderdelen. Kortom een zeer uitdagend programma, waarin ook zeker ruimte is voor lekker gymmen en plezier. En natuurk is het voor de kinderen ook plezieriger om vanaf deze leeftijd niet steeds op de kleinere kinderen te moeten letten. Uit de gymgroep is het mogelijk om vanaf 7 jaar door te stromen naar de acrolessen. (De leidster beslist of uw kind dit zou aankunnen om teleurstellingen te voorkomen) Kom gerust eens een proeflesje meedraaien!!

Acrogym (Acrobatische gymnastiek) is een relatief nieuwe sport binnen de gymnastiek. Acrogym is een combinatie van kracht, lenigheid, concentratie en spanning. Bij onze vereniging wordt acrogym al zo'n 18 jaar gegeven. Acrogym wordt in tegenstelling tot gewoon gymnastiek beoefend in teams. Er zijn verschillende teamsamenstellingen mogelijk maar bij ons werken we voornamelijk met duo's en trio's.

De samenstellingen die mogelijk zijn:

  • Dames paar (2 dames)
  • Herenpaar (2 heren)
  • Mix paar (een dame en heer; de heer moet altijd de onderpartner zijn)
  • Damesgroep (3 dames) In de E- en D-lijn is een herengroep ook toegestaan
  • Herengroep (4 heren)

Op dit moment hebben wij Damesparen en Damesgroepen, maar heren zijn ook welkom!

Naast de verschillende teamsamenstellingen zijn er ook verschillende niveau's waar teams bij wedstrijden ingedeeld worden en waar ze hun oefening op maken. Het niveau wordt bepaald door het kunnen van het team.

De verschillende niveau's zijn A t/m E waarbij niveau A het hoogst is. Ook word tijdens wedstrijden rekening gehouden met de leeftijd. Het gaat hier om E-instap (max 7 jaar), junioren (max 13 jaar), en de senioren (vanaf 13 jaar).

Elk jaar worden er wedstrijden gehouden, ons team hoort bij regio oost Gelderland. Tijdens een wedstrijd laat je een oefening zien van maximaal 2,30 minuten op een vierkante vloer. In deze oefening moeten verschillende onderdelen aan bod komen, denk hierbij aan: Individuele elementen (bijv. koprol, radslag, spagaat, kaars) en gezamenlijke elementen. In 1 oefening moeten 6 gezamenlijke elementen gedaan worden; 4 balans en 2 tempo elementen. Een oefening wordt uitgevoerd op instrumentale muziek. Belangrijk bij een oefening is dat het gelijk gaat, elementen lang genoeg worden aangehouden en dat je als een team werkt. Tijdens wedstrijden zit er een jury die op techniek, artistiek, choreografie en algemene uitstraling let.

Naast de wedstrijden hebben we elk jaar ook een oefenwedstrijd en laten we tijdens de demonstraties ook zien wat we kunnen.

Wil je meer informatie over acrogym? Mail ons of spreek een van onze leidsters aan.

(Acrogym kan alleen beoefend worden als je ook lid bent van de gymnastiek, en voor de acrogym word je gevraagd door de leidster).

Lesrooster maandag

Op maandag geeft onze leidster Marjanne les aan de groepen 4 t/m 7 en 8 t/m 11 les. De acrogroep door Mendy en Chanel de Lange

Rooster:

16.00 tot 17.00 uur:
Gymnastiekles voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

17.00 tot 18.00 uur:
Gymnastiekles voor kinderen van 8 t/m 11 jaar

18.00 tot 19.00 uur:
Acrogym algemeen

19.00 tot 20.00 uur:
Acrogym algemeen 

Lesrooster dinsdag

Op dinsdag geven onze trainsters Mendy en Chanel de Lange les van 17.00 tot 19.00 uur bij de acro, en van 19.00 tot 20.00 uur bij de 11+/selectie.

Rooster:

17.00 tot 18.00 uur:
Kracht, conditie en lenigheid voor de acroleden

18.00 tot 19.00 uur:
Acro algemeen

19.00 tot 20.00 uur:
11+/selectie 

Sponsoren

Replan
Rijs Solutions
Beterklus
Zonwering Put